Proteinová granola s karamelizovanými arašídy


Granola je věc, kterou má doma určitě každý zapřísáhlý fitnesák a milovník zdravé výživy. Na trhu je k mání velký výběr zapečeného tohoto zapečeného musli. Ale většinou jsou tyhle hotové výrobky plné přidaného cukru a sušeného ovoce, které je taky plné cukru. Musíte více pátrat a číst si složení, abyste našli granolu, která odpovídá fit kvalitě a není v ní přidaný cukr. Navíc je granola celkem drahá sranda. Přitom připravit si ji doma je strašně jednoduché a nejvíc super je na domácí přípravě to, že si do ní můžete dát cokoliv na co máte chuť. Ať je to čokoláda, ořechy, lupínky nebo sušené ovoce. Já pokaždé, když připravuji granolu, hodně improvizuji podle toho, co mám zrovna doma. Granola je tak pokaždé jiná a nikdy neomrzí.
A s čím ji mám nejradši? Sypu si granolu na tvaroh ochucený proteinem, na snídaňovou kaši nebo ji mlsám jen tak s ovocem.

Ingredience:
3 hrnky ovesných vloček
1 odměrka vanilkového proteinu
špetka soli
2 lžíce medu
3-4 lžíce arašídového másla
1/3 hrnku přírodních arašídů
1 hrnek karamelizovaných arašídů (recept zde)

Smícháme nejprve suché ingredience (bez ořechů) a pak přidáme med a arašídové máslo. Promícháváme. Nejlepší je použít ruce, aby jsme vytvořili menší granulky. Poté přidáme arašídy a a granolu přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 přibližně 15 minut. Po chvilkách pečení promícháváme (hlavně od krajů), aby se granola dobře propekla a nepřipalovala se.



Komentáře