Summer mango coco cake


Ingredience:
100 g pohankové mouky (nebo jiné podobné bezlepkové)
30 g mandlové mouky
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva bez lepku
120 g jablečného pyré
1 lžíce kokosového cukru (nebo sypkého sladidla)
150 ml mandlového nebo sojového mléka
2 lžíce holandského kakaa

Na krém:
1 zralé mango
kokosový mléko v plechovce
ztužovač krémů nebo agar
1 odměrka vanilkového proteinu (můžete nahradit sladidlem + vanilkovým extraktem)

Na polevu:
50 g kvalitní vysokoprocentní čokolády

Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a smícháme tak, aby se všechny částečky spojili v těsto. Dortovou formu vymažeme troškou kokosového oleje a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 přibližně 30 minut (dle velikosti formy). Mezitím si připravíme krém. Tuhou část  kokosového mléka z plechovky dáme do mísy. Tekutou část do mixéru spolu s na kousky pokrájeným mangem. Rozmixujeme v řidší směs. Pokud používáte agar nebo želatinu na ztužení, pak tuto směs zahřejte a přisypte ztužovač. Postupujte dle návodu a směs pak smíchejte s kokosovým krémem v misce. Pokud pracujete se ztužovačem, rozpuštěný (dle návodu) ho vmíchejte až do krému smíchaného s mangem a kokosovou vodou. Přidáme protein nebo sladidlo a vanilkový extrakt. Promícháme a nalijeme na vychladlý korpus. Dáme do lednice ztuhnout alespoň na dvě hodiny. Nakonec můžeme koláč polít rozpuštěnou čokoládou (na vodní lázni).

Komentáře