Strawberry pie


Ingredience:
150 g hladké bezlepkové mouky
150 g mandlové mouky
30 g kokosového oleje
30 g nemásla (od nemléko)
troška vody

želé:
400 g jahod
8 lžic agávového sirupu
4 lžíce citronové šťávy
10 g agaru

400 g jahod nakrájených na větší kousky

Ingredience na těsto smícháme a vytvoříme hutné těsto, které drží pohromadě. Vodu přidáváme dle potřeby. Těsto napěchujeme do pečící papírem vystlané dortové formy s cca 1 cm zvednutým okrajem. Do těsta uděláme vidličkou dírky po celé ploše. Těsto zasypeme kamínky na pečení nebo fazolemi (aby se nevypoulilo při pečení) a pečeme na 180 asi 20 minut. Hlídáme! Necháme vychladnout a jahod nakrájené na kousky poklademe na korpus. Na želé si rozmixujeme jahody s agáve sirupem a citronovou šťávou. Přelijeme do rendlíčku a přivedeme k varu. Přidáme agar a povaříme asi 5 minut. Tekuté želé pak vylijeme na korpus s jahodami. Dáme do lednice a necháme několik hodin tuhnout.

Komentáře