Pistáciový Deli dort


Korpus:
150 g ovesných vloček jemných
50 g kokosové mouky
3 vejce
100 g jablečné pyré
2 lžíce sladidla (použila jsem erithrytol)
špetka skořice

Karamelová vrstva:
100 g datlové pasty (nejlépe z medjool)
50 g jablečného pyré
2 lžičky kešu másla (nebo mandlového)

Krémová vrstva:
500 g odtučněný tvaroh
1 odměrka vanilkového proteinu nebo jiné sladidlo
ztužovač krémů

Pudinková vrstva
1 pudink pistáciový
300 ml mléka
1 odměrka pistáciového proteinu (můžete použít sladidlo, ale výsledek nebude tak výrazně pistáciový)
100 g alpro sojového jogurtu (nebo jiného)

Čoko poleva:
1 tabulka 70 procentní čokolády
2 lžičky kešu másla (nebo jiného ořechového - mandlové, kokosové, pistáciové nebo lískooříškové)

Ingredience na korpus smícháme v těsto a dáme do formy na dort, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Dáme péct na 160 asi 20 minut. Když je korpus upečený, necháme ho vychladnout a připravíme si krémy. Nejprve uvaříme pudink v mléce a přidáme pistáciový protein. Pořádně promícháme, přidáme jogurt a necháme vychladnout při občasném promíchání, aby nám nahoře nevytvořil tuhou vrstvu. Karamelovou vrstvu vytvoříme tak, že všechny ingredience na její přípravu dáme do mixéru nebo food procesoru a rozmixujeme v krém. Karamelovým krémem potřeme korpus. V misce smícháme tvaroh s proteinem a ztužovač připravíme dle návodu. Poté ho přimícháme do krému. Pudink nalijeme na korpus a rozetřeme. Na pudink navrstvíme krémovou vrstvu (můžete trochu ponechat na zdobení) a dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec rozpustíme čokoládu spolu s ořechovým máslem na vodní lázni a polijeme vršek dortu. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.

Komentáře