Granola energy bites


Ingredience:
60 g agáve sirupu
100 g arašídového másla
30 g kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
300 g ovesných vloček (bezlepkové nebo pohankové/rýžové vločky)
100 g arašídů pomletých na kousky
50 g kvalitní 70 procentní čokolády

Sirup, olej a arašídové máslo zahříváme na menší pánvi. Mícháme a chvíli povaříme než se všechny složky spojí v krém (3 minuty). Odstavíme z ohně, přidáme extrakt z vanilky a rozmícháme. Přidáme ostatní ingredience mimo čokoládu a promícháme v lepivou směs. Počkáme až směs vychladne a přimícháme nakonec ještě na kousky nasekanou čokoládu. Směs napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem (použila jsem chlebovou) a necháme ztuhnout v lednici minimálně na 4 hodiny. Poté vyklopíme a rozkrájíme na tyčinky.

Komentáře