Almond chocolate bars


Ingredience:
300 g datlové pasty
150 g mandlí
30 g čoko vegan proteinu
10 g chia semínek
20 g kakaových bobů (pomletých)
čokoláda na polití

Nutriční hodnoty: 1 ks - 262 kcal, sacharidy 7, tuky 15, bílkoviny 20

Oříšky rozemeleme ve food procesu nebo výkonnějším mixeru. Přidáme datlovou pastu, protein, kakaové boby, semínka a společně mixujeme v tvárné těsto. Menší nádobu vysteleme pečícím papírem (použila jsem formu na chleba) a těstíčko do ní napěchujeme. Pomůžeme si rukama a prsty, abychom co nejlépe hmotu natlačili a tyčinky pak dobře drželi pohromadě. Dáme do mrazáku a necháme alespoň půl hodiny tuhnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Ztuhlou tyinkovou hmotu vyklepneme z nádoby a rozkrájíme ji na 8 stejných tyčinek. Ty pak namáčíme do čokolády (nebo potíráme). Dáme do lednice ztuhnout na dvě hodinky a můžeme mlsat.


Komentáře