Šťouchané brambory s kokosovým mlékem

Šťoucháky se snad nikdy neomrzí. Jednoduché na přípravu a chutnají jako dort. Můžeme je baštit samostatně nebo si z nich udělat fajnovou přílohu k masu nebo třeba volskému oku. Já ale nejradši do receptu přidám ještě orestované, okořeněné kousky masíčka. Jídlo tak obohatím o bílkoviny a skvělá bašta je na světě.

Ingredience: (množství si upravte podle sebe)
brambory
slanina
červená cibule
kokosové mléko z plechovky
sůl, pepř
2 lžíce ghí

Brambory oškrabeme a uvaříme do měkka. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme ghíčko a opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kousky slaninu. Hotové brambory osolíme a rozšťoucháme. Směs z pánvičky přemístíme k bramborách a promícháme. V mixéru promixujeme požadované množství kokosového mléka z plechu (tuhou i tekutou část) a nalijeme k bramborám. Pečlivě promícháme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Komentáře