Chocolate coffee ice cream



Ingredience:
1 plechovky kokosového mléka
1 plechovka kokosového krému
1/3 hrnku medu
1 lžíce kávy espresso (prášku)
1 hrnek čoko čoček nebo kvalitní hořké čokolády nasekané na kousíčky

Kokosové mléko, krém, med a kávový prášek dáme společně do rendlíku a na středním plameni zahřejeme a rozšleháme metličkou. Stáhneme plamen na minimum a za stálého míchání vaříme cca 5 minut, aby se všechny části spojili. Směs přelijeme do mísy a dáme na několik hodin chladit do mrazáku.. Směs musí být vychlazená než ji začneme zpracovávat na zmrzlinu. Když je směs vychlazená přidáme čokoládové kousky a promícháme. Směs přemístíme do procesoru na zmrzlinu nebo výkonného mixéru. Mixujeme asi 20 minut. Podáváme ihned v tekutější konzistenci nebo dáme do mrazáku více ztuhnout. 


Komentáře