Double chocolate bread



Ingredience:
125 g bezlepkové mouky (můžete použít i jinou)
35 g kokosového cukru
20 g holandského kakaa
50 g mletých lískových ořechů
50 g nasekaných lískových ořechů (větší kusy)
1 lžička kypřícího prášku bez lepku
1 lžička perníkového koření
160 ml rostlinného mléka
20 g kokosový olej
špetka soli
2 vejce
30 g vysokoprocentní kvalitní čokolády

Bílky ušleháme v tuhý sníh spolu se solí. V míse si smícháme všechny suché ingredience (mimo čokolády a 50 g nasekaných lískových ořechů). V jiné misce si smícháme mléko, žloutky a olej. Sypkou směs smícháme s tekutou a opatrně přimícháme sníh. Nakonec přidáme ořechy a nasekanou čokoládu. Promícháme, dáme do vymazané formy na chleba. Pečeme na 170 asi 30 minut. Hlídáme! Jestli je chlebík hotový můžete zjistit pomocí špejle.


Komentáře