Dark chocolate coffee bars


Ingredience na 8 ks:
300 g datlové pasty
150 g kešu ořechů
80 g kávových zrn v hořké čokoládě (nebo 60 g kvalitních kávových zrn + 20 g hořké čokolády)
30 g kávový protein (použila jsem sáček od semix proteinový koktejl)
30 g kvalitní hořké čokolády (aspoň 70%)

Nutriční hodnoty: 1 ks - 254 kcal, sacharidy 29, tuk 13, protein 7

Oříšky a kávová zrna rozemeleme v procesoru nebo mixéru. Přidáme protein a datlovou pastu. Společně rozmixujeme až nám vznikne hustá pasta. Dno hranaté nádoby (použila jsem formu na chleba) vyložíme pečícím papírem a směs do ní napěchujeme. Rukama a pomocí lžíce rozprostřeme a uhladíme. Necháme alespoň půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Mezitím si rozpustíme čokoládu na vodní lázni. Ztuhlou směs vyklopíme z nádoby a rozkrájíme na 8 tyčinek. Ty poté pocákáme rozpuštěnou čokoládou a dáme do lednice alespoň na hodinu.

Komentáře