Cookie and cream bars


Ingredience na 12 kousků:
250 g ovesná mouka (bezlepková nebo pohanková + rýžová)
70 g kokosová mouka
2 odměrky vanilkového proteinu
8 kakaových sušenek (bezlepkových)
1 lžíce sypkého sladidla (xylitol, erythritol - nemusí být)
100 g mandlového máslo (nebo jiné ořechové)
100 g agávový sirup
50 ml mandlového mléka (nebo jiného) dle potřeby
30 g  bílé čokolády na ozdobu (nemusí být)

Nutriční hodnoty: 1 ks (bez čoko polevy) - 209 kcal, sacharidy 25, tuky 7, protein 10


Smícháme dohromady všechny sypké ingredience. Sušenky rozdrtíme na kousíčky a přimícháme (záleží na tom, jak velké kousky sušenek chcete v tyčince mít). Přidáme sirup a mandlové máslo a pořádně vše spojíme v lepivé a husté těsto. Přidáváme mléko dle potřeby tak, aby nám těsto hezky drželo pohromadě. Směs poté napěchujeme do hranaté nádoby (20x20), jejíž dno vyložíme pečícím papírem, aby šlo dobře vyklopit. Necháme v mrazáku ztuhnout 30 minut. Mezitím si rozpustíme na vodní lázni bílou čokoládu. Ztuhlou kostku proteinové směsi vyklopíme a rozkrojíme na 12 stejných obdélníčků. Tyčinky můžeme pocákat čokoládou a dáme aspoň na hodinu ztuhnout do lednice.


Komentáře