Pudinkový matcha cake

Já miluju matcha. Chuť zeleného čaje v dezertech je fantastická, osvěžující věc. Kdybych mohla cpu matcha prášek všude při sladkém pečení, ale to byste mě asi poslali do háje. 
Každopádně tenhle pudinkovo tvarohový dortík je super a potěší se jím vás mlsný jazýček, jazýčky členů rodiny a dokonce s ním zabodujete i v práci u kolegů. Ne všichni totiž chuť čaje v dezertu znají a sklidíte minimálně obdiv. Tak směle do něj. 

Ingredience:
Na korpus:
100 g špaldové mouky
20 g kokosové mouky
1 větší zralý banán rozmačkaný vidličkou
1 větší vejce nebo 2 klasické
1 lžíce raw kakaového prášku nebo kakaa
špetka skořice
sladidlo dle chuti (můžete použít protein s příchutí čokoláda nebo vanilka)

Pudinková vrstva:
1 vanilkový pudink
1 matcha pudink (pokud neseženete, můžete použít dva vanilkové + 1 balíček matcha navíc)
1 pytlíček matcha tea v prášku
700 ml mléka
sladidlo dle chuti (stévie, flavdrops, xylitol...)

Krémová vrstva:
2 tvarohy polotučné
1 ricotta
odměrka vanilkového proteinu nebo sladidlo + vanilkový extrakt

Na ozdobu:
1/5 tabulky kvalitní hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
troška matcha prášku na posypání

Ingredience na těsto smícháme a přelijeme do formy o průměru 20 cm. Pečeme přibližně 25 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme pudinkovou vrstvu. Pudinky uvaříme společně v mléce a přidáme sladidlo. Necháme vychladnout a občas promícháme, aby nám pudink nahoře nezatuhl. Krémovou vrstvu připravíme smícháním tvarohu, ricotty a proteinu. Když nám korpus vychladne, polijeme ho nejprve pudinkovou směsí a dáme na chvíli do mrazáku ztuhnout. Pak navrch navrstvíme rovnoměrně krémovou vrstvu. A zase dáme na chvíli do mrazáku. Než nám dort trochu ztuhne, rozpustíme si na vodní lázni čokoládu s kokosovým olejem. Vyndáme dort z mrazáku a čokoládou ho pocákáme. Dáme do lednice a necháme tuhnout alespoň 3 hodiny. Nejlépe ale přes noc. Před podáváním ještě dort posypeme pomocí sítka matcha práškem. 



Komentáře