Batat with coconut turkey



Ingredience na 2 porce:
1 větší batát
ghí máslo o velikosti palce (dle programu)
mleté krůtí maso na dvě dlaně (já použila tři tenčí plátky)
cibule
čerstvá petrželka
sůl, grilovací koření
2 velké lžíce kokosového mléka (tuhá část z plechovky) + troška vody
2 lžíce pražené kokosové hoblinky (opečené v troubě na 150 do zlatova)

Batát napícháme vidličkou po celé délce a tloušťce. Dáme ho péct na 180, 45 minut. Mezitím si na pánvičce rozpustíme půlku z uvedeného množství másla ghí. Orestujeme na něm na jemno nakrájenou cibulku ke které přidáme masíčko, které osolíme okořeníme grilovacím kořením (pozor na to aby bylo bez přidaného cukru) a posypeme na jemno nasekanou petrželkou. Když je maso opečené, přidáme kokosové mléko, rozmícháme a prohřejeme. Hotový batát překrojíme na půlku, vnitřek trochu rozmačkáme vidličkou, abychom vytvořili mírnou mističku a dokaždé půlky nasypeme stejné množství masové směsi. Nakonec posypeme kokosovými hoblinkami a podáváme. 


Komentáře