Mini cheesecake s bílou čokoládou


Ingredience na 6 kousků:
250 g cream cheese light
1/2 lžičky šťávy z citronu
3 čtverečky bílé čokolády v bio kvalitě
1/4 hrnku oblíbeného sypkého sladidla (stevie, xylitol...)
1/3 hrnku řeckého jogurtu bez tuku
2 bílky
1/2 lžičky vanilky nebo vanilkového extraktu

Na krém:
1/2 hrnku řeckého jogurtu bez tuku
1-2 lžíce sladidla nebo vanilkového proteinu

Na jahodová srdíčka:
1/2 hrnku na kousky nasekané bílé čokolády v bio kvalitě
1-2 jahody
mléko


Troubu si předehřejeme na 180. Připravíme si 6 formiček na muffiny. Podle toho jaké formičky použijete, takový budou mít cheesecaky tvar. Formičky vysteleme papírovými košíčky nebo vymažeme kokosovým olejem. Smícháme cream cheese, citronovou šťávu a sladidlo a mícháme dokud se nám všechny části nespojí. Čokoládu na korpus si rozpustíme v mikrovlnce a přidáme ji do těsta společně s jogurtem, vanilkou a vaječným bílkem. Dobře promícháme. Těsto nalijeme do formiček a pečeme cca 20 minut (hlídejte). Zatím si připravíme krém smícháním jogurtu se sladidlem nebo proteinem. Krém rozdělíme na muffinky a pečeme dál při teplotě 120 asi 5 minut. Muffiny dáme do chladu a necháme je ztuhnout min. 5 hodin (ideálně přes noc). Na srdíčka si rozehřejeme čokoládu v mikrovlnce nebo vodní lázni. Jahody rozmačkáme nebo rozmixujeme na pyré. Přidáme k čokoládě (podle toho kolik přidáte jahůdek, tolik budou srdíčka červená). Pokud je čokoláda moc hustá přidejte maličko mléka. Obarvenou čokoládu dáme do zdobičky a na pečičím papíru tvoříme srdíčka, která necháme v lednici ztuhnout 5-10 minut. Nebo můžete použít formičky na čokoládu ve tvaru srdíčka. Srdíčky pak ozdobíme každý koláček. Můžete si také rozpustit kousek hořké čokolády a dortíky před umístěním srdíček ještě postříkat. Vykouzlíte tak ještě hezčí a lákavější efekt.

Komentáře