Ovesná pizza s lněnými semínky

Zdravých receptů na pizzu je asi tak milion. Těsto může být z tvarohu, ze špaldové mouky nebo z tuňáka. Já jsem si pro dnešek udělala pizzu z ovesných vloček a do těsta jsem přidala lněná semínka. Pizza je hodně hutná, ale moc dobrá. K zasycení stačí malý kousek. Protože teď v blízkých dnech nebudu mít čas na přípravu jídla, udělala jsem si pizzy hned dvě do zásoby. Jednu se krůtí šunkou a vejcem, druhou s kuřecí šunkou, brokolicí a cherry rajčaty. Je na vás co si na pizzu dáte. Stačí to co máte momentálně doma. Nebo si dojděte nakoupit a pizzu si vylaďte k dokonalosti.


Ingredience:
200 g ovesných vloček pomletých na mouku
30 g lněných semínek
4 vejce
100 g polotučného tvarohu
špetka soli
1 PL rajčatový protlak
tymián nebo italské bylinky
česnek (nemusí být - záleží na tom, jakou pizzu si připravíte)

Ingredience na pizzu s brokolicí:
100 g kuřecí prsní čunky
1 balení mozarelly light nahrubo nastrouhané (na posypání)
předvařená brokolice
cherry rajčata překrojená na půl
červená cibule (předem orestovaná na ghí)

Vločky smícháme se semínky a solí. Přidáme vejce a tvaroh a vytvoříme těsto. Těsto necháme chvíli odležet. Poté jej rozválíme mezi dvěma papíry na pečení na plát tlustý 2-3 mm. Plát pomažeme protlakem a posypeme bylinkami (popřípadě přidáme česnek). A přidáme další dobrůtky, které udělají pizzu pizzou. Můžete pokládat mozarellu pokrájenou na plátky nebo nastrouhanou na hrubo, zeleninu (kterou předtím povaříte, aby změkla), maso (předem opečené), žampiony apod. Fantazii se meze nekladou. Pizzu pak dáme do trouby péct na 20 minut (180 stupňů).

Komentáře