Krůtí v krémové arašídové omáčce

Oříšková másla jsou zázrak. Mají využití ve sladké kuchyni, dají se jíst jen tak nebo se dají namazat na pečivo či mlsat s ovocem. Věděli jste ale, že takové arašídové máslo se dá využít parádně i ve slané kuchyni? Například jako ingredience do omáčky k drůbežímu masu? Já jsem zkombinovala arašídové máslo, kokosový krém a krůtí maso. Dost jsem si pochutnala. A proto tady mám recept i pro vás. Nejlepší je podávat tuhle dobrotu s rýží.



Ingredience na 3 menší porce:
250 g krůtího masa
200 g tuhé části z kokosového mléka v plechovce a trošku kokosové vody
1/3 hrnku arašídového másla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička třtinového cukru nebo sladidla
1/2 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce arašídového oleje (nebo jiného)
1/2 lžičky sušeného zázvoru
šťáva z citronu

Na pánev nalijeme olej a opečeme na něm na plátky nakrájený česnek a zázvor. Po chvíli (když česnek zezlátne) vyjmeme z pánve česnek a přidáme na kousky nakrájené a lehce osolené maso. Maso opečeme, zmírníme plamen na minimum a přidáme arašídové máslo a kokosové mléko. Rozmícháme a přidáme papriku a protlak. Dále přidáme cukr nebo sladidlo, trošku šťávy z citronu a sojovou omáčku. Omáčku dobře promícháme, aby se spojili všechny ingredience. A můžeme podávat. 


Komentáře