Krůtí se zelenými fazolkami do krabičky

Patřím k lidem, kteří milují vaření a pečení všeho druhu. Kdybych nemusela chodit do práce a měla vařit pro někoho dalšího kromě sebe, nikdo by mě nedostal od plotny nebo trouby. Krom přípravy jídla mě samozřejmě baví i jeho konzumace. Někdy ale přijde den, kdy na vaření není moc nálada nebo je málo času a člověk si potřebuje připravit nějaký teplý a výživný oběd na pár dní dopředu. U mě se to moc často nestává. Hlavně kvůli tomu, že nevydržím více jak dva dny jíst stejný oběd. Už mám totiž v hlavě dalších tisíc jídel, které bych chtěla zkusit uvařit nebo na které mám hroznou chuť. Ale i přes to...někdy se to prostě stane.
Tenhle recept do krabičky je velice snadný, rychlý a pro jednu ženskou stačí na čtyři obědy. A samozřejmě je to i velká dobrota.



Ingredience na 4 porce:
300 g rýže jasmínové nebo basmati
500 g prsních krůtách řízků
sůl, pepř
olivový olej
1 červená cibule
125 ml drůbežího vývaru
80 g másla ghí
zelené fazolky z plechovky
200 g cherry rajčat

Rýži uvaříme dle návodu. Maso omyjeme, nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánev nalijeme olivový olej (přibližně 2 lžíce) a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Maso dáme stranou a na stejnou pánev nalijeme vývar, který necháme ze třetiny odpařit. Pak přidáme ghí a necháme rozpustit. Na jiné pánvi si mezitím na trošce oleje orestujeme cibulku na drobno nakrájenou. Přidáme zelené fazolky a rajčátka. Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí. Připravíme se velkou krabičku (nebo 4 menší), která se nám bude dobře skladovat v lednici. Do krabičky vrstvíme rýži, plátky masa, zeleninu a nakonec zalijeme vývarem.

Komentáře