Krůtí na citrónu se zeleninou


Ingredience:
500 g baby brambor
2 lžíce olivového oleje
700 g krůtích prsou
1 a půl lžičky soli
půl lžičky pepře
půl lžičky sladké papriky
3 větvičky tymiánu
1 lžíce posekaného tymiánu
100 g žampionů
1/4 hrnku mléka
5 lžic hladké špaldové mouky
1 a 3/4 hrnku drůbežího vývaru nesoleného 
lžíce citronové kůry
1 citron pokrájený na tenké plátky
200 g zelených fazolek
2 lžičky nasekané čerstvé petrželky


Omyté brambory i se slupkou rozkrojené na půl dáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí. Rozehřejeme větší pánev na kterou nalijeme 1 lžíci olivového oleje a stáhneme na střední teplotu. Přidáme krůtí prsa osolená a opepřená a posypaná paprikou z obou stran. K masu přidáme větvičky tymiánu a opékáme cca 15 minut z obou stran dokud maso není měkké. Poté maso vyndáme z pánve na talíř a necháme ho odpočinout. Také vyndáme z pánve tymián. Na pánev nalijeme zbytek olivového oleje a poklademe na ní brambory (rozříznutou stranou dolů), přidáme lžíci nasekaného tymiánu a žampiony. Opékáme dokud brambory nezezlátnou. V míse smícháme vývar  a mléko s moukou a přidáme čtvrt lžičky soli a čtvrt lžičky pepře. Dobře rozmícháme. Nalijeme na pánev a povaříme minutu na středním plameni. Stále mícháme, abychom rozmíchali všechny případné hrudky v omáčce. Přidáme citronovou kůru, plátky citronu a fazolky. Dusíme minutku, pak přidáme kuře a dusíme ještě asi 3 minuty dokud nebudou fazolky akorát na skus. Nakonec posypeme petrželkou a podáváme.


Komentáře