Domácí marschmallows

Taky milujete chuť a vzhled marschmallows roztékajících se na horké čokoládě nebo na lívancích? Neodolatelné. Ale pro člověka s intolerancí na cukr nic moc a ani pro dietáře nejsou marschmallows bonbony zrovna přijatelná představa. Já jsem pro vás sepsala recept na marschmallows, který je z medu a je tak zdravější. Dietáři si sice i tak musejí dávat pozor na dávkování, ale...každý si musí občas alespoň trochu zahřešit, no ne?



Ingredience:
3 lžíce 100% želatiny v prášku
1 hrnek studené vody
1/2 až 3/4 hrnku medu
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilky

Polovinu vody nalijeme do velké mísy a posypeme ji želatinou. Dáme bokem. V hrnci rozpustíme med ve zbylé vodě a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu a necháme vařit za občasného míchání 5 minut. Horkou směs rozmícháme v míse se želatinou, přidáme extrakt a ručním mixérem mixujeme směs do té doby než nám vznikne lepivá hustá kaše (7-12 minut). Směs nalijeme do formy nebo na plech vyložený pečícím papírem (formu zvolte dle požadované výšky bonbonu). Dáme do lednice min. na 3 hodiny ztuhnout. Poté rozkrájíme na bonbonky a můžeme mlsat.

Hotové bonbony lze např,polít rozpuštěnou čokoládou nebo je před ztuhnutím posypat kokosem či rozemletými ořechy. Místo vanilkového extraktu můžete použít také jiné příchutě jako jahodu, kokos apod. Také lze marschmallows obarvit pomocí tekutého potravinářského barviva nebo na prášek rozemletého lyofylizovaného ovoce. S touto dobrůtkou so tedy můžete pohrát dle libosti a nechat volný průchod své fantazii. 



Komentáře