Proteinový čoko dort

Den bez čokolády je jako den bez slunce. Trochu moc čokolády je tak akorát...a jiná přísloví o čokoládě se kterými se ztotožňuji. Nedat si ráno čokoládu na kaši, tak by byla kaše nudná. Nedat si čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa, když mě honí mlsná, tak bych svou touhu neuhasila. Kdo nemá rád čokoládu? Tomu člověku nerozumím.

Když skloubíte chuť vysokoprocentní kvalitní čokolády s velkou dávkou bílkovin, pak jste dokázali něco neskutečného. Hotové mistrovské dílo. Teď se nechci vytahovat, ale mě se to povedlo.


korpus:
30 g čokoládového proteinu
50 g pomletých ovesných vloček
2 nastrouhaná jablíčka
1 lžička skořice
2 vejce
20 g kokosového oleje
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
150 ml mléka
100 g 70% čokolády

krém:
150 g nízkotučného tvarohu

V misce pečlivě smícháme pomleté vločky, vajíčka, mléko a protein. Ve vodní lázni si společně rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Polovinu čokolády nalijeme do těsta, zbytek zatím odložíme. Přidáme jablíčka a kypřící prášek a skořici. Pečlivě promícháme a vylijeme do formy  (25 cm nebo méně) předem lehce vymazané kokosový olejem nebo vystlané pečícím papírem. Pečeme 25-30 minut na 180-190 (dle trouby). Na krém si smícháme zbytek čokolády s tvarohem. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté ho potřeme krémem. Necháme dvě hodiny ztuhnout v lednici a můžeme tuhle báječnou dobrotu podávat.



Komentáře