Kuře na paprice

Kuřecí prsa na paprice ve fit verzi? Proč ne!
Inspirace od bajolafit.cz


Na 3 porce:
500 g kuřecích prsou
1/2 cibule
lžíce sladké papriky mleté
200 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
40 g žervé light (goldessa, lučina)
30 ml nízkotučného mléka
1 lžíce špaldové nebo celozrnné mouky
sůl, pepř
řepkový olej

Maso si nakrájíme na kousíčky a cibuli na drobno. Na pánvi rozehřejeme asi tak lžíci oleje a cibulku na ní necháme zesklovatět. Přidáme osolené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Poté zasypeme paprikou, chvilku restujeme. Pak přidáme vývar a vaříme přiklopené pokličkou přibližně 15 minut. Maso vylovíme a omáčku zcedíme, abychom se zbavili cibule.  Omáčku vrátíme na pánec a přidáme žervé. Rozmícháme a necháme rozpustit. Dle potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce mléka. Maso vrátíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podávat můžeme s ovesným knedlíkem, těstovinami nebo rýží. Omáčku můžeme také pro ještě lepší chuť posypat trochou balkánského sýra. 




Komentáře