Fit rajská omáčka


Ingedience na 3 porce:
600 g zralých měkkých rajčat
1 cibule
lžíce ghee nebo jiný tuk
3 bobkoé listy
15 kuliček nového koření 
10 kuliček pepře
4 hřebíčky
800 ml vývaru
sůl
sladidlo
špaldová mouka
čertvá bazalka (nemusí být)

Rajčata rozmixujeme  mixéru.  V hrnci necháme rozpustit ghee a nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a chvíli opékáme. Zaprášíme lžící mouky a opět chvíli opékáme. Přidáme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a přilijeme vývar. Vaříme 15 minut. omáčku přecedíme, aby jsme ji zbavili koření a kusů cibule. Zahustíme moukou dle potřeby. Ještě krátce povaříme, dosolíme a dosladíme sladidlem dle chuti. Pokud máte rádi bazalku, můžeme přidat také pár nasekaných čerstvých lístků. Můžeme podávat s těstovinami, ovesným knedlíkem a samozřejmě i masem.

Komentáře