Raw kakaové proteinové tyčinky

Tyčinky jejichž základ tvoří slaďoučká datlová pasta zná snad každý, kdo se zajímá o zdravý životní styl a zdravé stravování. Můžete je koupit v různých příchutích a z různého složení ingrediencí...koupíte je ve zdravé výživě, v DMku a už i v běžných marketech a obchodech s potravinami. Nikdy za jednu tyčinku nedáte méně než 35,- (za max.40g tyčinku). A přitom si je můžete úplně jednoduše upatlat doma. Použijete ingredience, které máte rádi. Tyčinky si uskladníte na chladnějším, suchém místě i na několik týdnů do zásoby 😈


Ingredience:
hrnek ovesných vloček
200 g datlové pasty (rozmixované datle)
1/2 hrnku vlašských ořechů (nebo jiných)
1/2 hrnku kokosu
30 g čoko proteinu
2 lžíce kakaových bobů
3 lžíce kvalitního kakaového prášku

Ovesné vločky rozmixujeme na prášek. Přimícháme kakao, protein a řádně promícháme. Ke směsi přidáme datlovou pastu, ořechy, boby a kokos a vytvoříme těsto.
Těsto přemístíme mezi dva pečící papíry a válečkem rozválíme na cca 8 mm tlustou placku. Placku dáme do lednice alespoň na dvě hodiny. Poté ji rozkrájíme na tyčinky. Tyčinky skladujeme v uzavíratelné nádobě na chladnějším místě.

Komentáře

  1. Taky doma dělám a nemůžu si je vynachválit :) Nejvíce mi chutná spojení kakao+vločky+kokos a ještě arašídy+karob, základ tvoří vždy datle :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat