Malinové větrníčky

Když nevíš co upéct na oslavu nebo na párty, klasika to jistí. Teda ona to není tak úplně klasická klasika. Všichni známe zákusek zvaný větrníky. V mém receptu ale nenajdete žádný cukr. Použila jsem špaldovou mouku a ghí. A místo klasického krému mi jako super zdravá náhrada posloužil puding a tvaroh. 



Ingredience:

60 g másla ghí
125 g špaldové mouky
125 ml vody
špetka soli
2 vejce
125 g polotučného tvarohu
vanilkový pudinkový prášek
stévie (nebo jiné sladidlo)
2 lžíce strouhaného kokosu
350 ml rostlinného mléka
maliny

V kastrůlku zahřejeme vodu rozpustíme v ní ghí. Přidáme špetku soli a mouku. Rozmícháme v hladké těsto. Kastrůlek odstavíme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme vejce. Z těsta vytvoříme stejně velké hrudky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem (8-9 kusů). Pečeme v předehřátě troubě na 200 stupňů 10 minut. Pak teplotu stáhneme na 150 a pečeme dozlatova. Když je upečeno, troubu pootevřeme a necháme větrníčky ještě 5 minut vysušit. No a pak je necháme vychladnout. Puding uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Poté přimícháme tvaroh, kokos, sladidlo dle chuti a pomocí mixeru rozmixuje v hladký krém. Do krému přidáme také asi 8 kousků malin a rozmixujeme, aby jsme krému dodali chuť a barvu. Hotový krém dáme na půl hodiny do lednice. 
Větrníčky rozkrojíme a pomocí zdobícího pytlíku nanášíme na spodní půlku krém. Na krém pak poklademe 1-2 kousky malin a přiklopíme horním dílkem. Nakonec můžeme větrníčky polít čokoládou nebo jinak ozdobit dle gusta. Necháme dvě hodiny ztuhnout a podáváme.

Komentáře

  1. Tak to by mě vůbec nenapadlo, super recept! :) Já si ráda pochutnám i na klasice O:)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat