Jednoduchá jablečná buchta

Parádní kousek je tahle buchta. Chuťové buňky uspokojí a je plná vlákniny. S proteinem pak ideální sváča pro nás - sportovce 💋

Ingredience:
100 g ovesných vloček
50 g vanilkový nebo jiný protein (nemusí být - můžete nahradit vločkami)
400 ml vody
140 g řeckého jogurtu 
balíček prášku do pečiva
2 vejce
špetka soli
sladidlo (stévie, xylitol)
1 lžíce medu
2 lžičky skořice
400 g jablek

Jablíčka nakrájíme na kousky a smícháme se skořicí, medem a dvěma lžičkami sladidla. Ovesné vločky a protein dáme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme vločky nabobtnat. Oddělíme bílek od žloutků. Žloutek utřeme se lžičkou sladidla a bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. K vločkám přidáme jogurt a kypřící prášek, promícháme. Nakonec do směsi přimícháme opatrně sníh se žloutkem. Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto přelijeme do pekáčku nebo koláčové formy o rozměru přibližně 23cm vyložené pečícím papírem nebo vymazané kokosovým olejem. Pečeme zhruba 40 minut. Pro kontrolu zapíchneme do koláče špejli, zda se nepřilepí těsto. Podávat můžeme hned po upečení, ale nejlepší je druhý den z lednice. 

Typ: Do posypu k jablíčkům můžete přidat oříšky nebo rozinky a koláč tak ještě vyšperkovat :). Také můžete podávat koláč pokapaný medem nebo sirupem (doporučuji zero toping od značky bodylab).

Komentáře