Čoko Mug cake s horkými jahodami

Dneska jsem dostala chuť na mug cake. Je to už nějakou dobu, kdy jsem si ho k snídani dělala naposledy...tak proč ne 👼. Mug cake neboli buchta do hrnečku je strašně fajn. Jednoduše a rychle si ho doma připravíš jen za pomoci mikrovlnky. Buchtička je zdravá, plná potřebných živin a chutná naprosto úžasně! Do receptu jsem přidala čoko protein, což ocení hlavně sportovci a taky psyllium - instantní vlákninu, kterou potřebujeme asi všichni!



Ingredience:
20 g mletých ovesných vloček
15 g čoko proteinu (nemusí být)
10 g raw kakaového prášku nebo holandského kakaa
1 lžička psyllia
1 vejce
1 bílek
20 g polotučného tvarohu
1 lžíce medu nebo sirupu
1 lžička vanilkového aroma
porce mražených jahod
lžička xylitolu nebo jiného sladidla
dobrůtky dle chuti na ozdobení (jogurt, ořechové máslo, oříšky, další ovoce...)

Všechny ingredience smícháme a nalijeme do hrnečku. Hrneček dáme do mikrovlnky a pečeme 2-3 minuty. Že je buchtička hotová poznáte tak, že jste lehce vyklopit. Ale dejte pozor, abyste ji nevysušili. Hotovou buchtičku vyklopíme na talířek. Jahod dáme do misky, posypeme sladidlem a dáme do mikrovlnky na 1 a půl minuty. Jahody přidáme na talířek k mug caku a dozdobíme dle chuti.



Komentáře