Fit Tiramisu

Káva, rum...bum! Kdo by nemiloval tiramisu?



Na dvě porce:

korpus:
50 g špaldové mouky
10 g mandlové nebo kokosové mouky
50 g polotučného tvarohu
20 g vanilkového (nebo kávového) proteinu
2 bílky
sladidlo dle libosti
půl lžičky prášku do pečiva

krém:
2 vejce
sladidlo dle libosti
250 g polotučného tvarohu

další:
- rozpustná káva
- rum

Ingredience na těsto smícháme a těsto pak rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 asi 10 minut (hlídáme). Mezitím si uvaříme malou, silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Přidáme do ní lžíci rumu. 
Na krém oddělíme z vajec žloutky, které vyšleháme ve vodní lázni. Hotovo je, když zesvětlají a zhoustnou. Sundáme misku z vodní lázně a zchladíme ji (skleněnou ne!). V jiné misce si rozmícháme tvaroh a pomalu do něj vmícháme žloutkovou hmotu dokud se krásně nespojí. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do krému. Krém ještě podle chuti osladíme stévií nebo jiným sladidlem. 
Upečený a vychlazený korpus rozkrájíme na stejně velké čtverce. Každý čtverec vždy pokapeme dostatečně kávou s rumem, potřeme vrstvou krému a zakryjeme dalším čtvercem. Takto pokračujeme a zakončíme vrstvou krému (záleží jak tenký korpus jste vytvořili a jak budou vrstvy silné). Tu potom zlehka posypeme kávou nebo holandským kakaem. Necháme zatuhnou v lednici aspoň tři hodiny. Čtverec potom rozkrojíme na dva díly a můžeme podávat.


Komentáře

  1. Páni, tiramisu s korpusem jsem ještě nikdy nezkoušela, vždycky jenom z piškotů. Vypadá to zajímavě. Doma mám protein kapucíno - karamel a do tohoto receptu by se do krému úplně hodil :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat