Sladkým oříškových pomazánek vyrobených po domácku jsem už pár vyzkoušela. Ale žádné nebylo, jako tohle. Je to naprosté foodporn!! Chuťově hodně připomíná oblíbené bonbony Ferrero rocher. Prostě musíš vyzkoušet!💗
Pomazánku můžeš vyrobit čistě lískooříškovou (nepřidáš kakao) nebo čoko-oříškovou. Obě jsou luxusní a každá jinak dobrá.
Ingredience:
250 g lískových ořechů
60 g medu
100 ml mandlového, ovesného nebo jiného mléka
špetka soli
20 g kokosového oleje
1 odměrka (30 g) ochucený protein (čokoládový nebo lískooříškový - dle příchutě, kterou tvoříte)
50 g holandského kakaa (jen pro čoko-oříškový spread)
Oříšky vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct 10 minut na 200. Ořechy hne dpo vyjmutí z trouby nasypeme do utěrky a mnutím je zbavíme slupek. Oloupané oříšky nasypeme do mixéru a rozmixujeme skoro až na pastu (pokud máte méně výkonný mixer, úplně to nepůjde - to vůbec nevadí), přidáme roztopený kokosový olej a dál mixujeme opět co nejvíce do hladka. Přidáme med, opět mixujeme a nakonec ještě postupně přidáváme mléko. Když máme co nejhladší konzistenci, přidáme špetku soli, protein popř.kakao a řádně promícháme. Pomazánku přemístíme do skleniček s víčkem a skladujeme v lednici (vydrží 3 týdny).
Tak to vypadá hooodně dobře, a ty fotky? No luxus! :) Do něčeho podobného bych se v létě ráda pustila, až bude čas - není nad domácí máslíčko přesně podle chuti :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Dneska jsem zkoušela tu čokoládovou variantu a chuťovĕ je to moc dobrý, akorát se mi nepodařilo docílit takový krémový konzistence jako je na obrázku:( Po přidání proteinu a kakaa mi z toho vznikla opravdu hoooodnĕ hustá pasta, tak jsem se chtěla optat, jestli toho kakaa nemá být o něco méně nebo jestli by se neměla přidat nějaká z těch tekutých složek (mléko nebo kokosovej olej), z mixéru se mi potom pěkně kouřilo, málem jsem ho zavařila :D
OdpovědětVymazatAhojda, v tomhle případě bych přidala kokosový olej a to by mělo fungovat :)
Vymazat