Lískooříškový Cheat spread

Sladkým oříškových pomazánek vyrobených po domácku jsem už pár vyzkoušela. Ale žádné nebylo, jako tohle. Je to naprosté foodporn!! Chuťově hodně připomíná oblíbené bonbony Ferrero rocher. Prostě musíš vyzkoušet!💗
Pomazánku můžeš vyrobit čistě lískooříškovou (nepřidáš kakao) nebo čoko-oříškovou. Obě jsou luxusní a každá jinak dobrá.

Ingredience:
250 g lískových ořechů
60 g medu
100 ml mandlového, ovesného nebo jiného mléka 
špetka soli
20 g kokosového oleje
1 odměrka (30 g) ochucený protein (čokoládový nebo lískooříškový - dle příchutě, kterou tvoříte)
50 g holandského kakaa (jen pro čoko-oříškový spread)

Oříšky vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct 10 minut na 200. Ořechy hne dpo vyjmutí z trouby nasypeme do utěrky a mnutím je zbavíme slupek. Oloupané oříšky nasypeme do mixéru a rozmixujeme skoro až na pastu (pokud máte méně výkonný mixer, úplně to nepůjde - to vůbec nevadí), přidáme roztopený kokosový olej a dál mixujeme opět co nejvíce do hladka. Přidáme med, opět mixujeme a nakonec ještě postupně přidáváme mléko. Když máme co nejhladší konzistenci, přidáme špetku soli, protein popř.kakao a řádně promícháme. Pomazánku přemístíme do skleniček s víčkem a skladujeme v lednici (vydrží 3 týdny).


Komentáře

  1. Tak to vypadá hooodně dobře, a ty fotky? No luxus! :) Do něčeho podobného bych se v létě ráda pustila, až bude čas - není nad domácí máslíčko přesně podle chuti :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem zkoušela tu čokoládovou variantu a chuťovĕ je to moc dobrý, akorát se mi nepodařilo docílit takový krémový konzistence jako je na obrázku:( Po přidání proteinu a kakaa mi z toho vznikla opravdu hoooodnĕ hustá pasta, tak jsem se chtěla optat, jestli toho kakaa nemá být o něco méně nebo jestli by se neměla přidat nějaká z těch tekutých složek (mléko nebo kokosovej olej), z mixéru se mi potom pěkně kouřilo, málem jsem ho zavařila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojda, v tomhle případě bych přidala kokosový olej a to by mělo fungovat :)

      Vymazat

Okomentovat