Květákové kari s kuřecím masem

Mám ráda klasické kari, ale protože se do něj přidává smetana je celkem tučné vzhledem k tomu, kolik jsem ho schopná zbaštit na posezení. Dala jsem dohromady tenhle recept s květákem, který je nejen zdravější a méně energeticky náročný, takže si můžu na talíř naložit větší porci. 

Ingredience:
400-500  g kuřecích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
1 květák
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky kari
400 ml kokosového mléka z plechovky
500 ml vývaru 
sůl, pepř

Květák očistíme a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu nastrouháme na hrubém struhadle a druhou půlku rozdělíme na růžičky. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji ve velké pánvi nebo hrnci. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme. Nakrájíme kuřecí prsa na nudličky a přidáme na pánev, opékáme na mírném plameni. Když se maso zatáhne, přidáme nastrouhanou část květáku a vše podlijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme dokud se vývar nevsákne a květák nezměkne. Pokud není dostatečně měkký, přidáme trochu vody a dusíme dál. Následně přidáme růžičky květáku, kari, zalijeme kokosovým mlékem a 10 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží basmati nebo plackami.

Komentáře