Nejúžasnější Míša řezy

Míša řezy vždycky byly jedním z desertů, kterým jsem nemohla odolat. Zkoušela jsem už několik receptů ve fit verzi, ale žádný nebyl úplně stoprocentní. 
Pak jsem se ale nechala inspirovat recipes_fitness (instagram) , lehce jsem ho upravila a musím říct, že jsem dokonalejší verzi nikdy nejedla a to ani jako nezdravou variantu. Dezert je slaďoučký, krásně tvarohový s výraznou čokoládovou polevou a korpus je měkounký a jak do sebe nacucne šťávu z tvarohu, tak i vlhký. No a krom toho všeho obsahuje také velké procento bílkovin a to je prostě super! 
Tak směle do toho a dobrou chuť!!


korpus:
3 vejce
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kokosového cukru nebo xylitolu
3 lžíce rýžové mouky (můžete použít i jinou)
odměrka čokoládového proteinu (nemusí být, přidejte cukr nebo xylitol)
1 lžíce kypřícího prášku
1 lžíce holandského kakaa

krém:
500 g polotučného tvarohu
100 g másla
1 lžíce medu na oslazení

poleva:
70-90 procentní čokoláda
40 g kokosové, kešu nebo mandlové máslo

Žloutky spolu s olejem a cukrem (xylitolem) vyšleháme. V další misce vyšleháme bílky do sněhu. Mouku smícháme s kakaem, proteinem, kypřícím práškem a přimícháme do žloutkové směsi. Opatrně přimícháme sníh. Těsto nalijeme do dortové formy (můžeme i na menší plech, záleží jak chcete mít řezy vysoké) vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem a pečeme na 180, 15-20 minut. Necháme vychladnout.
Tvaroh zašleháme s máslem a smícháme s medem. Směs pak rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus a dáme do lednice. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu spolu s ořechovým máslem a celý dort polijeme. Necháme v lednici alespoň dvě hodiny ztuhnout. 




Komentáře

  1. Týjo, tak ten vypadá hodně luxusně! Akorát já bych se snažila něčím nahradit to máslo. Sice to ubere na chuti, ale nerada ho používám :) V létě se do nich chci také pustit, protože do slunečního teplého rána budou řezy jako dělané :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Ono se to dá uplně v pohodě i bez toho másla udělat. Jenom ten tvaroh pak tolik neztuhne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat