Míša řezy vždycky byly jedním z desertů, kterým jsem nemohla odolat. Zkoušela jsem už několik receptů ve fit verzi, ale žádný nebyl úplně stoprocentní.
Pak jsem se ale nechala inspirovat recipes_fitness (instagram) , lehce jsem ho upravila a musím říct, že jsem dokonalejší verzi nikdy nejedla a to ani jako nezdravou variantu. Dezert je slaďoučký, krásně tvarohový s výraznou čokoládovou polevou a korpus je měkounký a jak do sebe nacucne šťávu z tvarohu, tak i vlhký. No a krom toho všeho obsahuje také velké procento bílkovin a to je prostě super!
Tak směle do toho a dobrou chuť!!
korpus:
3 vejce
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kokosového cukru nebo xylitolu
3 lžíce rýžové mouky (můžete použít i jinou)
odměrka čokoládového proteinu (nemusí být, přidejte cukr nebo xylitol)
1 lžíce kypřícího prášku
1 lžíce holandského kakaa
krém:
500 g polotučného tvarohu
100 g másla
1 lžíce medu na oslazení
poleva:
70-90 procentní čokoláda
40 g kokosové, kešu nebo mandlové máslo
Žloutky spolu s olejem a cukrem (xylitolem) vyšleháme. V další misce vyšleháme bílky do sněhu. Mouku smícháme s kakaem, proteinem, kypřícím práškem a přimícháme do žloutkové směsi. Opatrně přimícháme sníh. Těsto nalijeme do dortové formy (můžeme i na menší plech, záleží jak chcete mít řezy vysoké) vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem a pečeme na 180, 15-20 minut. Necháme vychladnout.
Tvaroh zašleháme s máslem a smícháme s medem. Směs pak rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus a dáme do lednice. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu spolu s ořechovým máslem a celý dort polijeme. Necháme v lednici alespoň dvě hodiny ztuhnout.
Týjo, tak ten vypadá hodně luxusně! Akorát já bych se snažila něčím nahradit to máslo. Sice to ubere na chuti, ale nerada ho používám :) V létě se do nich chci také pustit, protože do slunečního teplého rána budou řezy jako dělané :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Ono se to dá uplně v pohodě i bez toho másla udělat. Jenom ten tvaroh pak tolik neztuhne.
OdpovědětVymazat