Kávová zrna

Oblíbený dezert zdravě. Poslouží jako mňamka ke kávičce nebo jako sladká svačinka.
Recept je s drobnými úpravami z aplikace MŃAM od nadia_dia.


Ingredience:
130 g pomletých ovesných vloček
40 g holandského kakaa
3 odměrky čokoládového nebo kávového proteinu
75 g kokosového oleje rozpuštěného (ne horkého)
20 g mletá instantní káva
2 lžíce rumu nebo rumové aroma
teplá voda
stévie nebo jiné sladidlo na doslazení
60 g vysokoprocentní čokoláda
2 lžičky oříškového másla (nebo 1 lžička kokosového oleje)

V misce smícháme vločky, kakao, protein, kávu a smícháme. Přidáme olej a rum nebo aroma a postupně přidáváme po lžicích vodu dokud nám nevznikne tvárné těsto.Pokud je potřeba doladíme. Těsto dáme na chvíli do lednice. Poté z něj tvarujeme menší válečky, které pomocí vařečky vytvarujeme do tvaru zrna. Zrna dáme na pečící papír a do mrazáku na 15 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu do které přidáme ořechové máslo (můžeme použít kokosový olej, ale s ořechovým másle je poleva chutnější). Ztuhlá kávová zrna pak namáčíme vrchní stranou do čokolády a dáme ztuhnout do lednice. 


Komentáře