Velvet dort

Tohle je dort, který budu péct už pořád pořád a pořád. Chutná totiž jako sen a přitom je lehoučký jako obláček.


korpus:
180 g špaldové mouky
45 g kokosové mouky
30 g vanilkový protein 
3 vejce
100 g jablečné pyré
140 g řecký jogurt bez tuku
lžíce holandského kakaa
stévie, xylitol nebo jiné sladidlo dle chuti
lžička jedlé sody
barvivo (nemusí být)

krém:
125 g cream cheese light
250 g ricotta
250 g měkký polotučný tvaroh
sladidlo (stevie, xylitol, můžete použít i vanilkový protein)
vanilkový extrakt (nemusí být)
ztužovač za studena nebo ztužovač krémů

Vypracujeme těsto na korpus, nalijeme ho do dortové formy (jakou použijete je na vás, čím širší, tím bude dort placatější). Pečeme na 180, 30 minut v rozehřáté troubě. Vypracujeme si krém. Smícháme tvaroh, ricottu a cream cheese. Dosladíme dle chuti. Ztužovač připravíme dle návodu a přimícháme do krému. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Část krému použijeme na spojení obou částí korpusu. Zbytek krému použijeme na potření dortu. Necháme několik hodin v lednici ztuhnout.

Komentáře