Tiramisu desert


Na dvě porce
Piškot:
50 g špaldové mouky
10 g kokosové mouky
2 bílky
50 g nízkotučného tvarohu
20 g vanilkového proteinu
stévie
lžička kypřícího prášku

Na krém:
200 g nízkotučného tvarohu
2 žloutky
2 bílky
stévie

Další:
uvařená silná černá káva
rum nebo rumový extrakt
holandské kakao

Ingredience na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme opravdu tenkou vrstvu a dáme péct na 180 stupňů 10 minut. Mezitím si ve vodní lázni vyšleháme žloutky do krému. V misce si rozmícháme tvaroh a žloutkový krém do něj přimícháme. Dle chuti osladíme stévií. Vyšleháme si zvlášť bílky ve sníh a a přidáme opatrným mícháním do krému. Pomocí tvořítka vykrojíme z těsta kolečka nebo čtverce dle toho, do jaké nádoby budete plnit. Já jsem dávala na dno sklenic odřezky a pak jsem vrstvila kolečka. Takže piškot vždy namočíme do vychlazené kávy smíchané se  lžičkou rumu nebo extraktu. Necháme okapat a dáme do sklenice. Navrstvíme krém a opět namočený piškot. Takto zaplníme celou sklenici. Na vrch přijde krémová vrstva, kterou pomocí sítka posypeme kakaem.

Komentáře

  1. Mňáám! Teď jsem dostala šílenou chuť na tiramisu :( Akorát si nemám na kolejích jak udělat piškoty, no což, klasické opavia asi budou muset stačit :D Krásný týden měj ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat