Kakaový krémový dort s jahodami

Nadýchaný dortík se sametovým krémem a jahodovým osvěžením. Ráj v pusince!!

- 180g špaldové mouky
- 45g kokosové mouky
- 30g vanilkový protein 
- 3 vejce
- 100g jablečné pyré
- 140g řecký jogurt bez tuku
- 3 lžíce holandského kakaa
- stévie, xylitol nebo jiné sladidlo dle chuti
- lžička jedlé sody

Na krém:
- jahody
- 125g cream cheese light
- 250g ricotta
- 250g měkký polotučný tvaroh
- 25g vanilkový protein
- ztužovač za studena nebo ztužovač krémů
- 30g kvalitní hořké čokolády

Vypracujeme těsto na korpus, nalijeme ho do dortové formy (jakou použijete je na vás, čím širší, tím bude dort placatější). Pečeme na 180, 30 minut v rozehřáté troubě. Vypracujeme si krém. Smícháme tvaroh, ricottu a cream cheese. Dosladíme proteinem. Ztužovač připravíme dle návodu a přimícháme do krému. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Část krému použijeme na spojení obou částí korpusu a poklademe na pátky pokrájené jahody. Přiklopíme horní částí korpusu Zbytek krému použijeme na potření dortu. Ozdobíme jahodami a rozpuštěnou čokoládou. Necháme několik hodin v lednici ztuhnout.

Komentáře