Chocolate cupcakes


Ingredience:
100 g pohankové mouky (nebo jiné bezlepkové)
30 g mandlové mouky
2 lžičky kypřícího prášku bez lepku
2 vejce
120 g jablečného pyré
1 lžíce kokosového cukru (nebo jiného sladidla)
150 ml rostlinného mléka (nejlepší je sojové nebo mandlové)
2 lžíce holandského kakaa
40 g nasekané kvalitní 70% čokolády

krém:
tuhá část z kokosového mléka v plechovce
2 lžíce agávový sirup nebo jiné sladidlo
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce kešu másla (nebo jiného oříškového)
půl pytlíku ztužovače krémů

V misce smícháme všechny sypké ingredience a v druhé misce pak ty tekuté. Obě směsi poté opatrně promícháme a těstem plníme formičky nebo vylijeme do větší formy na dort nebo koláč. Pečeme v předehřáté troubě na 180, asi 25 minut (záleží na velikosti dortíků). Mezitím si připravíme krém. Ztužovač dle návodu. V misce smícháme zbytek ingrediencí na krém.Do hotového želatinového ztužovače přimícháme lžíci krému a to celé pak přidáme do krému. Vychladlé korpusy zdobíme krémem a posypeme čímkoliv dle nálady. Necháme v lednici ztuhnout. 



Komentáře