Želé piškoty


Piškot:
- 3 vejce
- 30g xylitolu
- 65g špaldové mouky hladké

Želé:
- 200ml ovocné šťávy
- 1/2 pytlíku práškové želatiny
- stévie nebo jiné sladidlo

Poleva:
- tabulka kvalitní hořké čokolády
- 2PL kokosového oleje

Nejprve si připravíme těsto na piškoty. Bílky vyšleháme s xylitolem. Když máme sníh hezky vyšlehaný, po jednom zašleháme do sněhu i žloutky. Poté pomocí lžíce nebo vařečky opatrně přimícháme mouku. Pomocí lžíce nebo zdobičky tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem kolečka cca 5cm. Pečeme na 175 stupnů 10-15minut. Mezitím Si připravíme želé. Ovocnou šťávu si připravíme tak, že rozmixujeme ovoce (jahody, maliny, borůvky, pomeranč...to na které máme zrovna chuť). Šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme sladidlo a želatinu a přivedeme k varu. Jakmile směs dojde k varu, odstavíme z plamene. Želé vylijeme na plech který jsme vyložili papírem nebo folií a placku necháme ztuhnout. Ze ztuhlé placky vykrájíme kolečka. Odřezky želé rozpustíme v kastrůlku a jejich pomocí přilepíme želé kolečka k piškotům. Rozpustíme si ve vodní lázni kokosový olej a čokoládu. Piškoty namáčíme želatinovou stranou do čokolády. Dáme ztuhnou do lednice.

Komentáře

  1. To jako vážně?! Nevěřím! To vypadá úžasně! :D :) No to asi budu muset vyzkoušet O:) klasickou verzi miluju a skoro bych až na ně zapomněla :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě chutnají mnohem víc než ty kupované!! Bude to asi tím že v nich není zbytečný cukr ze kterého mi není nikdy uplně dobře. Každopádně jestli se do nich pustíš, tak si udělej silnější tu želé placku. Mě vyšla docela tenká a je to škoda :) příště už udělám silnější a bude to boží :)

      Vymazat

Okomentovat