Nepečený matcha koko cheesecake


korpus:
150 g ovesných vloček pomletých
100 g datlí bez pecek předem namočených (min.30 minut)
3 PL strouhaného kokosu
2-3 PL vody
1 PL rozpuštěného kokosového oleje

krém: 
500 g nízkotučného tvarohu
250 g mascarpone
kokosové mléko v plechovce (tuhá část)
4-5 PL medu
lžička vanilkového extraktu
20 g želatiny v prášku
2 PL strouhaného kokosu
50 ml horké vody
šťáva z 1/2 citronu
1 dávka matcha prášku 

Nejprve si rozmixujeme datle v hladkou pastu. Přidáme další suroviny na korpus a smícháme v těsto. Těsto vtlačíme do dortové formy. V míse si smícháme tvaroh, mascarpone a tuhou část z kokosového mléka. Pak přidáme med, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Želatinu zalijeme 50 ml horké vody a rozmícháme. K želatině přidáme lžíci tvarohové směsi a rozmícháme. Tuto směs pak přidáme k tvarohové směsi a promícháme. Přidáme kokos. Polovinu náplně nalijeme na korpus a dáme do lednice. Do druhé poloviny nasypeme matcha prášek, promícháme a ve chvíli, kdy bude bílá část koláče už trochu ztuhlá, nalijeme na vrch. Rozetřeme, dle libosti nazdobíme a dáme ztuhnout přes noc do lednice.


Komentáře