Skvělá sladká sváča, která poslouží i jako pohoštění pro návštěvu nebo na party. Chuťově připomínají tyčinku Lion.
- 200g odpeckovaných datlí medjool, které půl hodiny předem namočíme do horké vody
- 4-5 PL arašídového másla nebo jiného ořechového másla
- 50g rýžových burizonů
- 30g přírodních arašídů (mandlí nebo kešu)
- 50g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
Datle rozmixujeme v pastu. Do pasty přidáme ořechové máslo a promixujeme společně. Do lepkavé hmoty přisypeme burizony a na malé kousky pokrájené ořechy. Rozmícháme tak, aby se burizony a ořechy rovnoměrně rozmístily ve směsi. Ze směsi vytvořím kuličky, které poklademe na pečící papír a dáme na pár minut do mrazáku, aby trochu ztuhli. Mezitím si rozpustíme na vodní lázni kokosový olej a čokoládu. Kuličky obalujeme tenkou vrstvou čokolády, dáme do lednice a necháme min.2 hodiny ztuhnout.
Bože ty vypadají skvěle!! Budu se muset v obchodě podívat po nějakých nedoslazovaných burizonech :) Moc se mi líbí tvůj blog, tak recepty určitě prozkoumám více :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji za pochvalu :) Burizony určitě objevíš a až recept vyzkoušíš, tak dej vědět, jestli chutnalo :)
OdpovědětVymazat