Připravit si doma proteinovou pomazánku, která je zdravější variantou oblíbené Nutelly, není vůbec složité. Troufám si říct, že tenhle receptík je ještě chutnější než kupovaná porteinella. Tak směle do toho 😉
- 50g kvalitní hořké čokolády (70-85%, doporučuji Lindt)
- 20g kokosový olej
- 50g čoko protein (lze použít i jiný např.oříškový, vanilkový, ale čoko je nejlepší)
- 10g holandské kakao
- 80g oříškové máslo (jakékoliv, které máte po ruce)
- 100ml rostlinné mléko (nejlepší je mandlové nebo kešu)
Nad párou v misce rozpustíme kokosový olej a čokoládu. Necháme vychladnout (nesmí být horká). Přimícháme oříškové máslo, protein, holandské kakao a opět promícháme. Pomalu přiléváme rostlinné mléko při pokojové teplotě. Mícháme dokud nedosáhneme hustoty připomínající med (nebojte se toho, po vychladnutí bude tužší). Nalejeme do nádobky o objemu nejméně 330ml a uchováváme v lednici. Před použitím vždy vyndáme na 15 minut, aby pomazánka povolila a byla dobře roztíratelná.
Komentáře
Okomentovat