Domácí proteinella

Připravit si doma proteinovou pomazánku, která je zdravější variantou oblíbené Nutelly, není vůbec složité. Troufám si říct, že tenhle receptík je ještě chutnější než kupovaná porteinella. Tak směle do toho 😉
- 50g kvalitní hořké čokolády (70-85%, doporučuji Lindt)
- 20g kokosový olej
- 50g čoko protein (lze použít i jiný např.oříškový, vanilkový, ale čoko je nejlepší)
- 10g holandské kakao
- 80g oříškové máslo (jakékoliv, které máte po ruce)
- 100ml rostlinné mléko (nejlepší je mandlové nebo kešu)

Nad párou v misce rozpustíme kokosový olej a čokoládu. Necháme vychladnout (nesmí být horká). Přimícháme oříškové máslo, protein, holandské kakao a opět promícháme. Pomalu přiléváme rostlinné mléko při pokojové teplotě. Mícháme dokud nedosáhneme hustoty připomínající med (nebojte se toho, po vychladnutí bude tužší). Nalejeme do nádobky o objemu nejméně 330ml a uchováváme v lednici. Před použitím vždy vyndáme na 15 minut, aby pomazánka povolila a byla dobře roztíratelná. 


Komentáře