Bleskový valentýnský dortík

Stačí pět minut a vykouzlíš tenhle luxusní čokoládový dortík s kokosovým krémem na styl mug cake.
- 30g ovesných vloček
- 2 vejce
- 1PL holandského kakaa
- 1PL nízkotučného tvarohu
- 1 lžička medu
- pár kapek vanilkového extraktu

krém:
- 2PL mascarpone
- 3 PL nízkotučného tvarohu
- 1PL vanilkového proteinu (nemusí být, použijte sladidlo)
- pár kapek vanilkového extraktu
- 1 lžička želatiny (pokud podáváte hned, nemusí být)
- 1PL strouhaného kokosu
- dobrůtky na ozdobení

Ingredience na korpus smícháme a nalijeme do malé formičky nebo hrníčku. Dáme do mikrovlnky na 3 minuty péct (těsto musí držet pohromadě, nesmí nikde tést). Ingredience na krém smícháme a želatinu rozpustíme ve trošce horké vody. Přidáme k ní lžíci krému a pořádně rozmícháme. Želatinovou směs přimícháme ke tvarohu. Pokud máte korpus upečený v otvíratelné formičce jako já, nechte ho ve formičce a na vrch dejte vrstvu krému, ozdobte a dejte zatuhnout do lednice. Pokud máte dortík v hrnku, vyklopte ho na talířek, naneste krém a ozdobte. 


Komentáře

  1. Krasa :) odkudpak je formicka? I dle slozeni vypada velmi lakave!! Ja toho sveho tak pozvu do cukrarny 😂 pecu mu po zbytek roku xD

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, formičku jsem koupila na aliexpresu :) mám ještě kolečko, kostku a hvězdu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat