Stracciatella roláda


korpus:
5 vajec
40 g xylitol
25 g holandské kakao
1 odměrka čoko protein
40 g pohanková mouka
1 káv.lžička jedlá soda
100 ml voda

krém:
300 g jemný tvaroh
200 g cream cheese
30 g vysokoprocentní čokoláda
rumové aroma
stévie (nebo jiné sladidlo)
2 menší banány


Bílky vyšleháme s xylitolem do husté pěny. Žloutky smícháme s pohankovou moukou, proteinem, kakaem, vodou a jedlou sodou. Ke kakaovému těstu pomalu opatrně přimícháme bílkový sníh a vytvoříme nadýchané tekuté těsto, které vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 - 10 min. Upečené těsto vyndáme z trouby a spolu s pečícím papírem zarolujeme do rolády a necháme vychladnout. Mezitím si v misce smícháme tvaroh, creme cheese, sladidlo, rumové aroma dle chuti a nastrouhanou čokoládu. Vychladlý kakaový základ odloupneme z papíru a potřeme ho celou náplní. Na kraj položíme banány a zarolujeme do rolády. Roládu necháme aspoň tři hodiny v lednici ztuhnout a můžeme mlsat!

Komentáře