Perník s čokoládou

Hodně vás překvapí, jak je tenhle recept na perník podobný klasickému perníku z mouky a cukru, který znáte. Je sice sušší a méně sladký, ale to je možná i výhoda. Můžete ho také v půli podélně rozříznout a promazat nepřislazovanou marmeládou, což mu přidá jak na sladkosti, a odebere na suchosti. 💋


150g pohankové mouky

150g špaldové mouky
konzerva červených fazolí
3 banány
1PL perníkového koření
1 kypřící prášek
2 vejce
30g protein čokoládový
2PL med
1PL kokosové oleje
tabulka kvalitní hořké čokolády

Fazole vylijeme do nádoby s dírami nebo sítka a pořádně je propláchneme - omyjeme slanost. Vložíme do mixéru spolu s banány a rozmixujeme na kaši. Přidáme vejce, olej, obě mouky, prášek do pečiva, protein, koření do perníku, med a promícháme, aby se vše dobře spojilo. Těsto vylijeme na plech nebo do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pečeme na 170 asi 40 minut. Před koncem zkusíme zapíchnout doprostřed perníku špejli a pokud vyjde suchá,je hotovo. Tabulku čokolády rozpustíme ve vodní lázni, vylijeme na perník a rozetřeme po celé ploše. Dáme do lednice zatuhnout alespoň na dvě hodiny a můžeme podávat.

Komentáře