Mozzarelová omáčka s kuřecím masem a česnekem



- kuřecí prso
- mozzarella
- 100ml plnotučného mléka
- lžička kukuřičného škrobu
- bazalka
- sůl, pepř
- olivový olej

Na pánvičce orestujeme na olivovém oleji kuřecí prsíčko nakrájené na malé kousky (tuňáka nerestujeme - přidáme ho až do hotové omáčky ). Maso přesypeme do misky. Na stejnou pánev nalijeme mléko a přidáme na kousíčky nakrájenou mozzarellu. Za stálého míchání necháme rozpustit. Když je mozzarella rozpuštěná přilijeme lžičku kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce mléka (omáčku zahustí). Přidáme maso nebo tuňáka a krátce povaříme. Nakonec okořeníme dle chuti bazalkou, pepřem a solí. A luxusní bašta je hotová . Podávat můžeme s těstovinami nebo opečenými brambůrky.

Komentáře