Italský guláš



400g hovězího masa
4 PL rajského protlaku
1 cibule
1 PL kokosového oleje bez vůně
1 ČL mořské soli
1 ČL mleté papriky
1/2 ČL pepře
1/3 ČL kmínu
2 stroužky česneku
700ml vody
strouhaný sýr nebo cibule na posypání

Na kokosovém oleji si osmažíme dozlatova na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso, přidáme koření a sůl, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí 40 minut na mírném plameni. Poté přimícháme rajčatový protlak a česnek a podle potřeby ještě podlijeme. Dusíme dalších 10 minut. Když je maso měkké, je hotovo a můžeme podávat posypané sýrem nebo cibulí s pečivem, pečenými hranolky nebo celozrnnými knedlíčky.

Komentáře