Čoko koko cheesecake s jahodamiu


korpus:
65 g pomleté ovesné vločky 
50 g pohanková mouka
2 lžíce kakao/carob
odměrka čoko proteinu
2 lžíce strouhaný kokos
2 vejce
půl balení kypřícího prášku do pečiva
špetka skořice 
rostlinné mléko (pár lžic)
sladidlo dle chuti (nejlépe med)

krém:
250 g nízkotučný tvaroh
1 alpro dezert vanilka
1 vejce
sladidlo dle chuti
jahody (5ks do krému, další na ozdobení)

Ingredience na těsto smícháme. Rostlinné mléko přidáme dle hustoty těsta. Mělo by být husté, ale tekuté (cca 6 lžic). Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Dáme péct na 180 stupňů do vyhřáté trouby na deset minut. Mezitím si připravíme krém. Nejprve si s trochou tvarohu rozmixujeme jahody. Pak je přimícháme do zbytku tvarohu s alpro dezertem, přidáme vejce a sladidlo. Na upečený korpus nalijeme krém a dáme opět péct na 10 minut na 150. Pak cheesecake vyndáme z trouby, nazdobíme rozkrájenými jahodami a dáme opět péct na dalších 25 minut. Pokud použijete na ozdobu sušené jahody, ozdobte cheesecake až po pečení. Po upečení přemístíme koláč do lednice a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.

Komentáře